Hi, ik ben christel!

en partner van Richard, moeder van twee geweldige puberjongens én trotse eigenaar van OOg-punt & OOg voor onderwijs waar ik met veel plezier werk als (beeld)coach en trainer. In mijn bedrijf help ik onder andere leraren met het vergroten van hun competentie en professionaliseren. Daarnaast geef ik heel mijn ziel en zaligheid aan vrouwen in het onderwijs om hen te laten groeien op persoonlijk vlak (zie oog-punt.nl), met als gevolg ook meer plezier in je werk en relaxter voor de klas.  Trainingen staan op het moment even on hold, maar pak ik mogelijk later weer op.

Ik merk dat al mijn ervaring, talenten, expertise en eigenschappen samen komen in dat wat ik doe. En dat is geweldig! Ik voel me een bevoorrecht mens om in en rond scholen te mogen werken! 

hoe het begon...

Een warm hart voor kinderen met een speciale behoefte ontwikkelde ik al vlak voor de start van mijn opleiding tot leerkracht. Tijdens mijn stages op de PABO werd mij nog meer duidelijk dat een school met kinderen, die wat extra’s nodig hebben, mij meer trok dan de ‘gewone’ basisschool. Met als resultaat een extra lange stage in het speciaal onderwijs (toen nog MLK-school), invalwerk nog tijdens mijn opleiding en een (onbevoegde) benoeming nog voordat ik klaar was met mijn opleiding. De school die ik, zo blijkt later, bijna 20 jaar trouw bleef en waar ik meerdere functies met heel veel plezier vervuld heb.

Waarom dan als zelfstandige aan de slag, zou je denken. De officiële start had toentertijd (2008) wel wat voeten in de aarde. Want ja, zaten mensen wel op mij te wachten? Was er wel genoeg werk voor mij? Met mijn man als grote steun en toeverlaat naast me heb ik de stap gemaakt om als zelfstandige aan de slag te gaan. Want het coachen en begeleiden van collega’s vond ik zo leuk, dat ik dat graag op meer scholen wilde doen. Ik gun alle leraren namelijk dat ze alles uit hun leerlingen kunnen halen in een stimulerend en veilig onderwijsklimaat. Dat ze zich mogen blijven ontwikkelen of ze nu starter zijn of al jaren ervaring hebben. 

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik een bijdrage kan en mag leveren aan het professionaliseren, inspireren en motiveren van mensen in het onderwijs. Want dat is precies wat ik het liefste doe. Zodat de mensen waarmee ik werk kunnen groeien tot een hoogte die ze zelf nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Door de jaren heen heb ik heel veel leerkrachten en docenten begeleid. En naast de professionele doelen die tijdens beeldcoaching gesteld werden, was het gebrek aan zelfvertrouwen, vooral bij veel vrouwen, een terugkerend thema. Ik kwam zoveel vrouwen tegen die zich onzeker voelden, die zichzelf klein maakten met beperkende gedachten en daardoor onder andere tegengehouden werden om te groeien in hun vak. Tegelijkertijd maakte die onzekerheid ook dat zij niet volop het leven leidden dat ze zouden willen naast hun werk. Zonde!

Ik ervaar inmiddels namelijk zelf dat het ook anders kan. En dat gun ik al die vrouwen ook zo! Vandaar dat ik met liefde offline en online programma’s en trainingen heb waarin ik deze vrouwen coach.

Wat weetjes over mij

↬ Ik geniet van kleine dingen (en vooral van de natuur)
↬ Positiviteit is my middle name
↬ Ik enthousiast en nieuwsgierig van aard ben
↬ Ik ben gek op spiegels voorhouden en een liefdevolle schop onder je kont geven 😉
↬ Ik altijd te porren ben voor onverwachte (leuke) dingen
↬ Dat mannenhuishouden is soms echt wel eens lastig en tegelijkertijd geniet ik er ook reuze van 
↬ Ik moet mezelf ook wel eens ‘aanpakken’ bij onzekere momenten
↬ Soms ben ik wel iets te veel een flapuit 
↬ En behoorlijk eigenwijs bij tijd en wijle

OvO aanhalingsteken

"If you do what you've always done, you'll get what you've always gotten."

LOESJE

Wil je meer van me weten? Ik hoor je graag!